Wij mensen hebben er een handje van dingen voor lief te nemen.

Dat is menselijk en maakt het des te mooier om ergens bewust van te zijn of te worden. Van de natuur bijvoorbeeld.

 

De natuur als wonder

Je staat er gewoon niet altijd bij stil. Maar de natuur om ons heen is altijd druk bezig. De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend dat de natuur doet wat ie doet, en dat wij mensen rondlopen op deze aarde. Maar er is niks vanzelfsprekends aan, het is een wonder.

“Als we het wonder van een enkele bloem konden zien, zou ons hele leven veranderen.” ~ Buddha

Want hoe vaak kijk jij naar de natuur als een wonder. De vogels die af en aan vliegen, de bloesems in de takken in het voorjaar, de wortels van een boom die zich een weg banen naar water en voedingsstoffen?

Het is een gegeven dat bewuster kijken en voelen zorgt voor een gelukkiger gevoel. Als jij het wonder van de natuur herkent (en erkent) ga je je beter voelen. Wanneer je over een bruggetje fietst en de eendjes en meerkoetjes ziet zwemmen, als je het natte gras aan je blote voeten voelt, of als je een egeltje hoort ritselen tussen de struiken.

Allemaal kleine geluksmomentjes waar jij je beter van kan gaan voelen. Zolang je je er maar bewust van bent. De natuur werkt ontspannend, helend en ontzorgend en is zeker niet vanzelfsprekend!

 

Ben benieuwd hoe jij straks buiten rondloopt!

Deel en inspireer anderen