Heb je wel eens ervaren dat je ergens mediteert, danst, yoga beoefent, gewoon zit en dat de plek waar je dat doet zo veel meer te bieden heeft dan je eigen huis? Prachtige plaatsen binnen of buiten, die een lust voor het oog zijn. Plaatsen met een sfeer, die je optillen en je het gevoel geven dat je meer tot leven komt. Je ademt dieper, je opent je en bent meer raakbaar voor al het schoon om je heen. Je bent opgeladen en vol nieuwe energie, meer dan anders, en meer dan thuis. Je bent weg van huis en je voelt dat je thuiskomt.

Dichtbij huis
Mensen vragen weleens waarom reizen jij en je man zoveel naar het buitenland? Hier in Nederland zijn toch ook prachtige plekken? Ja helemaal waar, en heel dicht bij huis. In de bossen van Rhenen heb ik zo’n mooie plek bij een boom, die zijn wijsheid geregeld met me deelt. Een plek ook met bomen in de rondte en als ik in het midden ga staan dan voel ik de energie van de aarde mijn benen instromen, mijn romp vullen en kriebelen in mijn kruin. Heerlijk vind ik dat. Ik word als de bomen die om me heen staan. Ik laad me op en ik ben gelukkig met mezelf. Vlak over de grens in Duitsland ligt ook een geweldige rotsformatie, 70 miljoen jaar oud en heerlijk rustgevend en tijdloos. Ik ben daar graag. Toch is het anders voor mij dan het maken van spirituele reizen, en samen met mensen een pelgrimage maken naar een krachtplek.

Op reis gaan
Ik ga graag op reis om mooie plaatsen te ontdekken en mijn ziel te laven aan een krachtige plek. Ik hou van Schotland en de pelgrimsreis die we  jaarlijks organiseren, heeft al vele mensen geraakt en hun hart geopend voor zichzelf, voor elkaar, voor de natuur en voor de mooie energie van het land. Maar hoe werkt dat nou? Laat ik als voorbeeld Iona nemen, een prachtig Schots eilandje, waar vele pelgrimages heen gaan. Niet voor niets want het herbergt de energie van Lemurië, heeft krachtige energiepunten en is vol met grond en stenen die miljoenen jaren oud zijn. Daar zijn betekent dat je in harmonie komt, misschien wel thuiskomt, als je de energie op een bepaald niveau herkent. Onbewust kennen vele mensen de energie van een andere tijd en door daarheen te reizen, haal je energiedelen van jezelf weer terug en komen die als het ware weer thuis bij jou. Ikzelf voel me daar gedragen, thuis en heel sterk verbonden met mijn liefdevolle essentie. Vlakbij Iona ligt Staffa, ook zo bijzonder en heel anders want het refereert aan Atlantis. Ik heb daar al veel mogen transformeren om meer en meer in mijn vrouwelijke kracht te zijn, en komende week vertrek ik naar Santorini; een vulkaaneiland en een eiland met Atlantis-energie. Heel bijzonder, heel transformerend ook. Reizen naar Frankrijk is me verbinden met het Chistusbewustzijn en vooral de krachtige wijsheid van Maria Magdalena. Als ik op reis ben, komen zielsdelen thuis en dat maakt dat ik me telkens weer meer thuis voel op deze aarde.

Thuiskomen
Als ik op reis ben thuisgekomen in mezelf en ik kom vervolgens weer thuis in mijn huis, dan werkt het net zo lang door als ik toesta. De reiservaring zorgt voor een verandering in mijn energieveld en door erop af te stemmen en het me te herinneren, is het er alweer. Ga maar na hoe jij je voelt als je terugdenkt aan een prachtige plek en die je als het ware weer ophaalt; je energie krijgt gelijk weer een boost als je er echt even bij stilstaat. Je voelt je gelijk weer fleuriger, fijner, krachtiger dan in het moment ervoor. De ervaring wordt nog sterker als je je tijdens het terugdenken omringt met krachtvoorwerpen van de plek waar je geweest bent; een foto, een steen, een tastbaar iets. Laat ik daarbij wel vermelden dat je altijd even goed voelt of een voorwerp wel met je meewil naar jouw huis, of echt liever blijft daar waar het is! Het ligt daar op zijn natuurlijke plek. Het is een van de redenen waarom ik vaak kristallen meeneem vanuit mijn praktijk. Zij absorberen de energie van de plek en helpen me thuis te herinneren. Vervolgens deel ik de energie weer door met de kristallen te werken in sessies of in meditatiebijeenkomsten. Zo kunnen ook de mensen die niet fysiek reizen profiteren van de krachtplekken in de wereld.

 

Gastblogger Erica van Riet | Ik heb een praktijk voor bewustwording en groei en ik begeleid mensen  bij hun ontwikkeling. Mijn praktijk heet Pioenier omdat ik dol ben op pioenrozen, en ik de praktijk samen met mijn man run, die als pionier over de wereld reist, en omdat we beiden schorpioenen zijn.

We reizen en nemen mensen mee op reis. We maken fysieke reizen naar prachtige krachtplaatsen in de wereld, en trachten daarmee het licht in mens en wereld te ontwaken. Ik begeleid innerlijke reizen door het onbewuste, zodat zaken aan het licht komen die gezien willen worden en heling krijgen. Ik doe dat middels energetische integratietherapie, (kristal)heling, meditatie, dans en Sjamanistische ceremonies.

info@pioenier.nlwww.pioenier.nl