Heb jij last van het Gat-in-je-ziel-syndroom?
Het schaarstebewustzijn ontstaat als gevolg van wat het gat-in-je-ziel-syndroom wordt genoemd.

Als we de innerlijke leegte in onszelf proberen te vullen met materiële zaken, met steeds meer, leuker, opwindender en succesvoller, uiterlijke pleziertjes of spullen. Als we niet oppassen raken we daardoor nog verder afgesneden van wie we werkelijk zijn. Het gevolg is een nog groter gat in je ziel dat je dan weer probeert te vullen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van oneindige  ontevredenheid en innerlijke leegte.

Geen enkele hoeveelheid externe voorwerpen, affectie, liefde, aandacht, geld of waardering kan ooit een innerlijke leegte vullen. Ook het nastreven van doelen en het bereiken ervan niet. De leegte kan alleen worden gevuld door met je aandacht naar binnen te gaan en te focussen op jezelf. Er is genoeg. Zeker in onze westerse maatschappij is er genoeg. Genoeg lucht, genoeg spullen, genoeg eten, genoeg keuze.

Geloof in de gedachte van overvloed en je trekt vanzelf naar je toe wat je nodig hebt. Visualiseer wat je wilt en vraag daar ook om. Je hebt en bent genoeg. Geniet van je eigen innerlijke overvloed en je hoeft nergens meer naar te zoeken.

Ontdek de rijkdom van het geven.

Geven aan anderen is een van de grootste geschenken voor jezelf. Als je tijd, aandacht, kennis of energie aan anderen geeft geef je ook iets aan jezelf. Het maakt niet uit hoe je besluit anderen te helpen. Waar het om gaat is dat je in je bewustzijn ruimte creëert om alles wat je hebt naar waarde te schatten. Iemand helpen of iets geven, vanuit de overtuiging dat je genoeg hebt om te delen, is een van de meest vervullende dingen die je kunt doen.

Wanneer je bereid bent wat je hebt te delen met anderen, leef je in overvloed. Iedereen heeft wat te delen met anderen. Iedereen is wel ergens goed in. Wanneer je bereid bent dit te delen met anderen, breng je een positieve stroming op gang.

Eckhart Tolle schrijft over het verwerven van overvloed (Een Nieuwe Aarde blz. 150):

Het erkennen van het goede dat al in je leven is, is de grondslag van alle overvloed. De werkelijkheid is: wat je denkt dat de wereld jou onthoudt is wat jij de wereld onthoudt. Je onthoudt het omdat je diep van binnen denkt dat je klein bent en niets te geven hebt. Probeer eens een paar weken het volgende en kijk dan hoe je werkelijkheid erdoor verandert:

Geef mensen wat je denkt dat ze jou onthouden – lof, waardering, steun, liefde, zorg enz. Je hebt het niet? Doe dan gewoon alsof je het hebt en dan komt het.

Heb jij de stroom van overvloed al ontdekt? Hoe bevalt dat?

https://www.bol.com/nl/p/leven-in-overvloed/666760006/?Referrer=ADVNLPPcef81000cdbf9297004cbbf235010032892

https://www.bol.com/nl/p/overvloed/666811234/?Referrer=ADVNLPPcef81000cdbf9297004cbbf235010032892

https://www.bol.com/nl/p/het-boek-van-overvloed/1001004006529862/?bltg=itm_event=click&mmt_id=12e1476f239babdf&pg_nm=pdp&slt_id=prd_reco&slt_nm=product_recommendations&slt_pos=C1&slt_owner=ccs&itm_type=product&itm_lp=4&itm_id=1001004006529862&itm_role=in