• HOME
  • Meedoen ?
    • Verbind je als professional
    • Inschrijfformulier
    • Uitgebreide service
    • Geloof jij ook in SAMEN groeien?
    • Blogs schrijven?
    • Uitgelicht, het Lichtwerkplaats magazine
  • Contact
    • Afspraak maken

Lichtwerkplaats

Belicht je kracht, Leef bewust

  • LICHTWERKPLAATS
    • Onze visie
    • Lichtwerkplaats Team
  • EXPERTS
    • Tijn Touber
    • Acupunctuur | Maaike Averink
    • Coaching Jonge Mensen | Kohesie
    • Coach en trainer in creativiteit | Marian Dijkhof
    • Edelstenen-expert | Carina Lucassen – Spiriland
    • Intuitief en Energetisch coach | Tiara Dijkhof
      • Mogelijkheden bij Tiara Dijkhof
    • Natuurgerichte energetische therapie | Wilka Zelders
      • Mogelijkheden bij Wilka Zelders
    • Relatietherapie | Romy Quint
      • Mogelijkheden bij Romy Quint
    • Wandelcoach | Annemiek van der Velden
      • Mogelijkheden bij Annemiek van der Velden
    • Yoga en compassiecoaching | Esther van Eersel
      • Compassiecoaching: leven en werken vanuit je hart | Esther van Eersel
      • Yogacoaching- en therapie | Esther van Eersel
      • Yogalessen, dru yoga: yoga van het hart | Esther van Eersel
      • Mogelijkheden bij Esther van Eersel
  • DOEN EN ERVAREN
    • BOEK EEN CONSULT
    • ONLINE AAN DE SLAG
    • Belicht-je-kracht meeting | Noord Holland
    • Belicht je Kracht meeting
  • THEMA’S
    • Alle Blogs
    • Bewuster
    • Habitat
    • Inspiratie
    • Liefde
    • Lijf en Leden
    • Persoonlijke Groei
    • Vrije Tijd
  • BOEKENTIPS
  • AGENDA

Bloemen op je Bord

16 juni 2018 door Beheer Reageer

Hou jij van bloemen en heb je een tuin of bloempotten op je terras? Misschien kun je iets oogsten voor in een zomerse salade of overweeg anders eens eetbare bloemen te zaaien. Want bloemen staan niet alleen mooi in je tuin, maar ook vrolijk en smaakvol op je bord of in je glas.

Onze top 5:

1. Oost-Indische kers (Tropaeolum)
Van alle eetbare bloemen is dit waarschijnlijk de bekendste. De bloemblaadjes smaken een beetje pittig: als tuinkers of radijs. Voor meer pit gebruik je ook de meeldraden en de stamper. Prima geschikt om te verwerken in een salade of als garnering in soep.

2. Goudsbloemen (Calendula)
Van goudsbloem worden de bloemblaadjes gebruikt. Lekker door een salade.
Goudsbloem wordt ook wel “armeluis safraan”genoemd vanwege het oranje kleurtje dat het aan gerechten geeft. Door wat bloemblaadjes in je soep of saus toe te voegen krijgt deze een mooi kleurtje. Tip: maak eens een oranje omelet

3. Komkommerkruid (Borage)
Deze hemelsblauwe bloemetjes staan geweldig in je salade en smaken naar komkommer.
Het jonge blad kan ook door de sla. Werd in de Middeleeuwen voorgeschreven bij neerslachtigheid om de “geest blij te maken”. Borage heeft trouwens wel wat ruimte nodig in de tuin.

4. Madeliefjes (Bellis Perennis)
Misschien groeien ze wel gewoon in je gazon. Ze hebben een nootachtige smaak en smaken prima in een salade. Je kunt het hele bloemetje eten, leuk als garnering bij verschillende gerechten. Tip: In een warme soep openen de bloemetjes zich.

5. Viooltjes (Viola)
Viooltjes nemen niet zo veel ruimte in en gedijen dus ook prima in een pot op een klein balkonnetje. Viooltjes hebben een milde smaak en worden vooral gebruikt voor kleur en garnering in salades en (gesuikerd) gebak.

Tip: Je kunt kleine eetbare bloemetjes ook in een ijsbakje invriezen en als ijsklontje in een zomers drankje serveren. Een bloemetje borage, viooltje of madeliefje staat extra feestelijk als je op een mooie zomeravond een barbecue of tuinfeest geeft.

Heb jij nog tips? Laat je reactie achter!

Stay tuned en volg ons ook hier:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow
Instagram
Facebook
Facebook

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Google+ te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

In categorie: Alle Blogs, Habitat, Lichtwerkplaats Tags: bloemen, Eten, natuur

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro Theme op Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.