Biologische producten- duurzaamheid

Biologische producten zijn lekker en gezond. Op de eerste plaats is het gezonder omdat er geen chemische hulpstoffen in zitten. Daarbij blijkt dat biologische groenten en fruit vaak meer vitamines en mineralen bevatten. Gemiddeld zit er wel 27% meer vitamine C in biologische sinaasappels ten opzichte van gangbare sinaasappels.

Hoe dat komt lees je hier:

Biologische producten zijn aangetoond gezonder. Niet alleen omdat er geen kunstmest op het land is gebruikt, maar ook omdat de gewassen in hun eigen tempo hebben kunnen groeien. Zou dit ook het geheim zijn van de volle smaak? Topkoks van chique restaurants kiezen voor biologische producten omdat ze beter smaken en minder waterig zijn.

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Ook zijn er tal van regels over de wijze waarop er met het dierenwelzijn omgegaan wordt.

Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk, het Europese keurmerk voor biologische producten en/of de term ‘biologisch’ of vertalingen daarvan (organic, ökologisch, biologique).

Wist je dat apen een biologische banaan met schil en al verslinden en een gangbare banaan zorgvuldig pellen? En dat kinderen die de eerste twee jaar van hun leven biologische zuivel krijgen, 30% minder kans op eczeem hebben? En moeders die biologisch eten, hebben meer CLA’s (gezonde vetzuren) in hun moedermelk.

Bijkomend voordeel van biologische productie: rond biologische bedrijven komen 25% meer vogels en 3 x zoveel vlinders voor!

Eet smakelijk!