Wanneer een relatie verbroken wordt is vaak het enige wat je wilt stilte en rust. Meestal is dit wederzijds. Alles is gezegd en bevestigd en het is klaar, je wilt nu gewoon verder met je leven.

Maar niet altijd is dit zo, soms heb je nog niet alles kunnen zeggen, misschien wil je nog wel excuses aanbieden? Of je ex terug? In dat geval hier 6 tips wat je voor je eigen bestwil wel en niet zou moeten doen.

 

Zes do’s en don’ts als je nog contact wilt met je ex, wanneer je relatie verbroken is:

Hoe pijnlijk is het als jij het gevoel hebt dat nog niet alles is opgelost na het verbreken van je relatie. Het liefst wil je geen contact meer maar er knaagt nog iets. Misschien wil je je ex wel terug? Of heb je nog excuses aan te bieden? Of wil je gewoon bevestiging dat het echt over is.

Er is geen goede of foute manier om hier mee om te gaan. Toch is het goed even stil te staan bij hoe het op de ander kan overkomen. Het helpt je namelijk in je besluit of je wel of geen contact moet opnemen. Hier zijn 6 punten waar je op kunt reflecteren.

Wees helder

Wees voor jezelf en de ander helder over de reden van jouw toenadering. Geef geen valse hoop als dat niet je boodschap zal zijn. Maak het ook niet spannender dan het is. Dus communiceer duidelijk en direct wat je bedoeling is.

Wil je weer bij elkaar komen geef dan aan dat je hem wilt ontmoeten omdat je wilt weten hoe het met hem gaat, en dat je aan hem hebt gedacht. Is het om je geweten te zuiveren laat dat dan weten. Hou hem niet aan het lijntje.

Maak je geen zorgen over de reactie die je krijgt

Laat je niet tegenhouden contact te zoeken, zelfs als je bang bent niet goed ontvangen te worden, of misschien wel ruzie te krijgen. Misschien heeft de ander ook wel behoefte aan contact. Zeker als er nog losse eindjes zijn is de kans groot dat jullie dit beiden willen opruimen.

Veel mensen zijn bang om opnieuw contact te zoeken, terwijl dat knagende gevoel slechter voor je is dan de reactie van je ex. Het uitpraten is de snelste weg om je leven weer op te pakken, dat geldt voor de ander natuurlijk ook.

Wees respectvol naar je ex en zijn eventuele nieuwe partner

Realiseer je wat het kan betekenen voor je ex en zijn nieuwe partner dat jij contact opneemt. Hoe zou jij je voelen wanneer een ex van jouw partner contact opneemt. Wees dus begripvol en respectvol. Stel je doel van het contact helder voordat je contact opneemt.

Wil je hem terug? Zeg dan bijvoorbeeld: ‘Als je nog single bent zou ik graag wat met je gaan drinken, maar heb je al iemand anders dan respecteer ik dat.’ Communiceer duidelijk en met begrip voor de ander.

Blijf niet doorgaan als je geen reactie krijgt

Als je geen reactie terug krijgt op je toenaderingspoging, laat het dan gaan. De ander kan gewoon echt geen behoefte hebben aan contact, zeker als de relatie nogal vervelend eindigde.

Ga niet oeverloos door met contact zoeken, denk niet ik probeer het volgende week nog een keer; stop gewoon. Troost jezelf met de gedachte dat je het hebt geprobeerd en ga door met je leven.

Hou het licht

Wees in je eerste contact niet emotioneel, hou het licht en zakelijk. Je doelstelling kan bijvoorbeeld zijn dat je je excuses wilt aanbieden en hem daarom wilt ontmoeten. Maar tijdens het gesprek blijkt dat je nog gevoelens voor elkaar hebt. Of je denkt nog gevoelens te hebben maar de chemie is volkomen afwezig.

Als je eerste contact erg emotioneel is geweest maakt dit het erg verwarrend. Hou je vast aan je doelstelling en kijk wat er gebeurt tijdens de ontmoeting.

Wacht niet te lang

Als iets je dwars zit over het beëindigen van de relatie is het het beste niet te lang te wachten met het aansnijden van het onderwerp. Wat het ook is, de relatie opnieuw proberen, vriendschap sluiten of je excuses aanbieden, doe het niet te laat. Als je relatie al langer dan een jaar geleden verbroken is dan wordt het moeilijk om je onderwerp nog aan te snijden.

 

Weeg je mogelijkheden hoe jij kunt omgaan met je ex. Beslis met welke consequenties je kunt leven en met welke niet en volg je hart.

Deel en inspireer anderen