Ken je dat? Na een drukke werkweek kom je thuis met het gevoel dat je totaal uitgeput bent. Bovendien zit er nog zoveel stress in je lijf dat het moeilijk is om alles van je af te laten glijden.

Als je moe bent ligt verwaarlozing van je gezondheid op de loer. Je eet liever een kant en klaarmaaltijd dan dat je uitgebreid kookt bijvoorbeeld. Maar juist nu is het hard nodig om goed voor jezelf te zorgen. Bij chemische en lichamelijke vervuiling kan een detoxkuur helpen. Een manier om te detoxen is door een lekker warm bad te nemen. 

 

Deze 4 eenvoudige wellness baden zijn niet alleen ontspannend, maar reinigen je in alle opzichten. De perfecte manier om tot jezelf te komen na een drukke dag. Begin met een bad van 10 minuten en als je eraan gewend bent kun je opbouwen naar 40 minuten. Drink voldoende en plan een aantal Zen momenten in je dag. 

1: Spanning en stress

Neem een bad met bitterzout. Dit bevat magnesiumsulfaat wat helpt om je spieren te ontspannen en het kalmeert je zenuwen. De perfecte ontspanning als je een lange dag ingespannen naar een computerscherm hebt zitten turen. Voeg 1 of 2 kopjes van het bitterzout toe aan een bad vol warm water. Als je extra ontspanning nodig hebt kun je 10 druppels essentiële lavendelolie toevoegen. Zo bereid je je voor op een goede nachtrust. 

2: Slapeloosheid

Staat er een belangrijke presentatie in de planning? Als het je uit je slaap houdt kun je behoefte hebben aan iets ontspannends. Dit bad helpt je aan een ongestoorde nachtrust zodat je uitgerust aan de slag kunt. Voeg 1 kop badzout en 1 kop baking soda een je badwater toe. Doe er daarna 10 druppels kamilleolie bij voor een rustige slaap. 

3: Verkoudheid en griep

Als je uitgeput raakt door het werken kan dat een aanslag zijn op je immuunsysteem. Hierdoor wordt je vatbaar voor verkoudheid en griep.  Om dit te voorkomen kun je twee flessen van 3 procent waterstofperoxide en 1 eetlepel geraspte gember toe aan je badwater. De Gember verhoogd je lichaamswarmte. Daardoor ben je beter in staat om alle ziektekiemen uit te zweten. De waterstofperoxide zorgt voor extra zuurstof in je lichaam waardoor je in staat bent om te ontgiften. 10 druppels Eucalyptusolie helpt om je luchtwegen vrij te maken.

4: Huidproblemen

Opgebouwde vervuiling in je lichaam kan zorgen voor huidproblemen, waaronder eczeem, droge huid of kalknagels. Als je je in een van deze klachten herkent kun je proberen om 1 of 2 kopjes appelazijn aan je badwater toe te voegen. De azijn helpt om de PH waarde van je huid te herstellen. Het is niet de meest fijne geur om in te baden. Daarom kan het helpen om 10 druppels lavendelolie of rozenolie toe te voegen. Eventueel kun je je naderhand afspoelen met lauw of verkoelend water. Zo voorkom je mogelijke irritatie van de geurolie.

 

Welk van deze 4 eenvoudige wellness baden wil jij eens proberen?

Deel en inspireer anderen