Valentijnsdag, een dag om stil te staan bij de liefde. Ben jij al verliefd? Heb je een stille liefde die je stiekem een kaartje gaat sturen? Of ga jij jou partner extra verwennen?

Het is leuk om deze dag extra stil te staan bij de liefde. Maar gelukkig is het de rest van het jaar ook mogelijk om meer liefde in je leven te creëren.

 

Als je moeite hebt om liefdesrelaties aan te trekken kunnen deze oefeningen je helpen om te bepalen wat je nu eigenlijk wilt, in plaats van dat je blijft wachten tot je de ware liefde vindt. Deze oefeningen helpen je om het juiste perspectief te vinden. Om vooral eens te kijken naar wat je dromen zijn. Het beste is om de oefeningen in de avond te doen voor je gaat slapen. hierbij 3 Oefeningen om je geliefde aan te trekken.

Oefening 1: Nachtelijk schrijven

Voor deze oefening heb je zeven vellen papier nodig. Geef ieder vel een van de onderstaande kopjes:

  • Wat ik zoek in mijn geliefde op emotioneel vlak
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op spiritueel vlak
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op fysiek vlak
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op seksueel gebied
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op intellectueel gebied
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op financieel gebied
  • Wat ik zoek in mijn geliefde op sociaal en het politieke vlak

Sluit voor je aan je avondsessie begint je ogen. Adem een aantal keer diep in door je neus zodat je rustig wordt en je storende gedachten kunt loslaten. Je kunt zoveel schrijven als je wilt. Elke avond kun je weer nieuwe gedachten aan het papier toevertrouwen. Voeg eventueel extra pagina’s toe als dat nodig is. Iedere avond lees je eerst de lijst van de vorige avond door. Verbeter het, verfijn je wensen of voeg dingen toe maar houdt de verschillende onderwerpen wel van elkaar gescheiden.

Oefening 2: Jouw perfecte dag

Schrijf op een ander vel over jouw perfecte dag met je geliefde. Hoe zou je je voelen? Hoe zou een dag eruit zien als je een relatie had met iemand die voldoet aan al je verlangens? Jouw perfecte dag begint met ontwaken in de ochtend en loopt door tot je s ’avonds in slaap bent gevallen. Maak deze ervaring zo realistisch mogelijk. Hoe zou de dag zijn, wat zou je doen en waar zou je naar toe gaan?

Oefening 3: Alles over de liefde

Voor deze laatste oefening schrijf je op wat je hebt geleerd over de liefde. Wat leerde je van je ouders en van de andere volwassenen die hielpen bij jouw opvoeding? Op deze manier geeft je een stem aan je innerlijke kind die liefde een veilige of onveilige plek heeft ervaren. De onbewuste oordelen over de liefde vanuit het perspectief uit je kindertijd kan ons in een niemandsland gevangen houden. Door je hier bewust van te worden bevrijdt je jezelf waardoor je een nieuw perspectief kunt ontwikkelen.

Maak een altaar als de maan vol wordt. Kijk vlak voor volle maan je lijst nog eens na. Adem in met alles wat je hebt geschreven in gedachten en selecteer uit al je hoop en dromen drie woorden dat de toon van je verlangen het beste samenvat.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de woorden vervulling, harmonie, vreugde of liefde. Schrijf deze woorden op een klein ongelinieerd papier. Houdt dat papier tegen je hart en adem al je liefde en verlangen in het vel papier. Als je voelt dat het klaar is plaats je het papier op een standaard op jouw altaar. Laat al je verlangens los en geef het over aan het universum. Er zijn nu meer krachten aan het werk dan je met jouw bewustzijn kunt opmerken. Vertrouw op de juiste tijd en wacht af hoe het zich ontvouwt.

 

Ga jij deze 3 Oefeningen om je geliefde aan te trekken proberen?

 

 

Deel en inspireer anderen