De liefde van een schorpioen kan branden met een vurige intensiteit die doet denken aan de woestijn waar schorpioenen leven. Als je niet alleen wilt proberen om dit soort relaties te overleven, maar te laten opbloeien, dan is deze lijst de moeite waard voor jou. Weten hoe je een schorpioen moet liefhebben is als het hebben van zonnebrandcrème in de woestijn. Je wilt tenslotte niet verbranden…

Of je nu je horoscoop leest of niet, volgens astrologen is de liefde van levensbelang voor een schorpioen. Als je partner geboren is tussen 23 oktober en 21 november, betekent dit dat diens sterrenbeeld bepaalde persoonlijkheidstrekken heeft die het liefhebben zowel makkelijk als ingewikkeld maken. Natuurlijk zijn we niet in een hokje te vatten, maar er zit ongetwijfeld herkenbaarheid in.

1. Liefde is passie voor een schorpioen.
De meest intense, diep gepassioneerde en brandende liefde die Hollywood ooit in een film heeft gestopt, kan niet wedijveren met wat jouw schorpioen voelt voor jou. Geen liefdesroman is hiermee te vergelijken. De liefde van een schorpioen is dat allemaal en meer. Schorpioenen willen je ware ziel kennen. Je hebt heel veel geluk.

2. Je kunt ze niet imponeren.
Nou ja, je kunt het uiteraard proberen. Feitelijk zullen schorpioenen intelligente, talentvolle en intuïtieve mensen zoals zijzelf waarderen. Helaas is dat net het probleem, je bent niet zoals zij. Maar maak je niet ongerust. Als een schorpioen je gekozen heeft als zijn partner, zal hij van je houden ondanks je tekortkomingen.

3. Probeer niet om ze te controleren.
Schorpioenen willen de balans van kracht aan hun kant. Het is je toegestaan om een mening te hebben, maar omdat de schorpioen zo goed als een genie is, zul je geen kans maken om een discussie te winnen.

4. Ze houden van mysterie.
Maak niet de fout om een schorpioen te bedriegen, maar door een klein beetje mysterie in je relatie te houden zul je zijn volle aandacht kunnen vasthouden. Een schorpioen is nieuwsgierig, dus geef hints terwijl je de verrassing geheim houdt. Dit zal je schorpioen gek maken van gelukkige nieuwsgierigheid.

5. Ze zijn ontzettend loyaal.
Als de schorpioen jou kiest kun je rekenen op de comfortabele en meest oprechte toewijding die je ooit in een relatie hebt ervaren. Je bent het helemaal voor de schorpioen. Er is geen ander. Tenslotte vindt de schorpioen jou bijna perfect. Als je hem zou verlaten zou dat betekenen dat hij een minder goede keuze heeft gemaakt, en dat is natuurlijk onmogelijk. Als je de loyaliteit van een schorpioen hebt gewonnen is een felicitatie op zijn plaats, want dat was geen gemakkelijke opgave. De schorpioen is snel in het wantrouwen van anderen en geeft er de voorkeur aan dat vertrouwen eerst wordt bewezen voordat het wordt gegeven.

6. Verraad is op eigen risico.
Een schorpioen staat niet bekent om zijn vergevingsgezindheid. Ze kunnen wraakzuchtig en genadeloos zijn als iemand onbetrouwbaar blijkt te zijn. Vermijd het om het humeur van je schorpioen te verpesten en je hebt niets om bang voor te zijn. Maar als je afdwaalt over de grenzen van je relatie kun je vergeldingsacties verwachten.

7. Emoties kunnen hoog oplopen.
Net als ieder watersterrenbeeld, staat een schorpioen bekend om zijn emotionele uitbarstingen. Of het nu positief of negatief is, de intentie van de emoties kan af en toe overweldigend zijn voor de partner van een schorpioen. Zet de doos met tissues maar vast klaar als een schorpioen een inzinking heeft. Je bent waarschijnlijk de minst stabiele partner in jullie relatie. Je kunt de schorpioen je steun bieden door sterk te blijven en hem eraan te herinneren aan hoe geweldig hij is.

8. Je bent nooit helemaal hun gelijke.
De schorpioen is extreem selectief in het kiezen van zijn vrienden, dus zullen ze zoeken naar mensen die zo goed als perfect zijn. Dit betekent dat ze zo ongeveer zichzelf zouden willen daten. Je kunt eenvoudigweg niet op tegen het zelfbeeld van de schorpioen, maar als ze jou gekozen hebben kun je ervan uitgaan dat je bijna perfect bent.

9. Ze hebben jou niet nodig.
Voel je niet gepasseerd, maar een schorpioen is gewoon zo onafhankelijk, ambitieus, moedig en vindingrijk dat ze zich prima redden zonder jou. Hoe meer de eigenwijze schorpioen leert en ervaart, hoe beter.

10. Raak gewend aan hun jaloezie.
Bekijk dat van de positieve kant, want schorpioenen laten hiermee zien dat ze jou in bezit hebben en dat ze niet van delen houden. Onthoud dat de schorpioen jou gekozen heeft, en niet andersom. Obsessief is een passende omschrijving die kan worden gebruikt om de liefde van de schorpioen te omschrijven. Als het tijd is om afscheid te nemen van je schorpioen kun je dit het beste in alle eerlijkheid doen, zonder teveel drama, en als het even kan voor je een nieuwe liefde gevonden hebt. Anders zul je geconfronteerd worden met punt 6 uit dit artikel: Verraad is op eigen risico.

11. De beste seks van elk sterrenbeeld.
Niet dat de schorpioen erover opschept, maar het is bekend dat het bedrijven van de liefde met een schorpioen waarschijnlijk het beste is wat je ooit zult hebben. Niet dat ze extra talentvol zijn op dit gebied, maar de combinatie van hun intensieve gepassioneerde liefde voor jou en hun loyaliteit, maakt dat ze jou gekozen hebben en je alles willen geven. Schorpioenen denken aan niets of niemand anders in de slaapkamer. Je krijgt dus al hun energie en toewijding. Ze zullen hun fantasie gebruiken in hun seksleven, dus het is onwaarschijnlijk dat de seks een routineklus wordt.

Is jouw partner een schorpioen of ben je er zelf eentje? Welke eigenschappen herken jij in bovenstaande 11 punten?