Volgens de Feng Shui, zijn de beste ruimtes de meeste positieve vredige plekken waar de energie vrij kan doorstromen.

Als de energie geblokkeerd raakt voelen wij ons ook geblokkeerd. Als je je ongeïnspireerd voelt, lethargisch, chaotisch of op een andere manier niet lekker in jezelf zit kan een huisreinigingsritueel helpen om jezelf weer op de rit te krijgen. Veeg de stagnatie letterlijk uit je woning om ongewenste energie uit de ruimte te verwijderen.

Door de geschiedenis heen werden in verschillende culturen methoden gebruikt om de omgeving te reinigen van negativiteit. Velen beginnen met het snel en eenvoudig branden van salie. Deze methode wordt ook nu nog veel gebruikt en velen merken direct de voordelen.  Als je salie brandt vult dat de kamer met positieve ionen die voor een positief omgevingsgevoel zorgen. Net als na een verfrissende regenbui. Als je jouw salieritueel wilt uitbreiden met andere kruiden, gewoon voor de lol of om eens een ander effect te creëren, zijn hier 10 tips die je kunnen helpen. Kies, voor je begint, altijd de intentie voor wat jij in je woning wilt.

Let wel altijd op de veiligheid! Open je ramen voor je begint en laat nooit brandend materiaal onbeheerd in je woning achter!  

1. Brand ceder om op te ruimen.

Het branden van Ceder is een goede manier om de lucht te zuiveren na een grondige opruimbeurt. Als je bijvoorbeeld je kast hebt uitgemest en alle outfits waar je een slechte herinnering aan hebt de deur uit hebt gedaan kun je dat afronden door het branden van ceder. Ook als je antiek of tweedehands spullen hebt gekocht kan het branden van ceder de energie van de vorige gebruiker er uittrekken.  

2. Brand yerba santa voor liefdevolle vibraties.

Yerba santa werd traditioneel gebrand om gebroken harten te herstellen. Het kruid doet het ook goed bij het smudgen van je woning speciaal als je bent begonnen om beter voor jezelf te zorgen en meer van jezelf te leren houden.

3. Brand rozemarijn voor een nieuw begin.

Rozemarijn wordt vaak gebruikt bij een frisse start in je leven. Of je nu breekt met een bepaalde gewoonte, een nieuw pad inslaat of je meer openstelt voor jouw creatieve talenten, De kracht en de geur van de rozemarijn kan je helpen om de deuren te openen naar nieuwe mogelijkheden.

4. Brand bijvoet voor dromerige nachten.

Bijvoet klinkt als iets waar je over gelezen hebt in een fantasieboek. Het effect is net zo fantastisch. Door bijvoet in je slaapkamer te branden wordt de kans op avontuurlijke dromen groter. Veel plezier op je fantasiereis terwijl je slaapt! 

5. Brand jeneverbes voor comfort.

Het branden van jeneverbes helpt je om je comfortabeler te voelen in je woning. Wanneer deze rook zich door de ruimte verspreidt creëer je een gewijde energie. 

6. Brand hars voor een grondige reiniging.

Hars wordt naast wierook en mirre gebruikt bij vele rituelen. Uit zichzelf zal hars niet branden, dus is het handig om het op houtskool te doen.  Plaats de houtskool op een veilige ondergrond, zoals zand. Als de houtskool tijd heeft gehad om op te warmen kun je er wat hars overheen druppelen. (Let erop dat het heet wordt!)  

Van wierook wordt gedacht dat het gebeden naar de hemel helpt dragen. Het wordt ook gebruikt om een rusteloze geest te kalmeren, wat handig kan zijn bij meditatie. De rook is ook antibacterieel, wat een gezondheidsvoordeel is. 

Mirre wordt gebruikt om gedachten en de energiecentra in het lichaam te kalmeren. 

7. Brand Palo Santo voor welvaart en voorspoed.

Palo Santo is heilig hout. De Palo Santo boom groeit aan de kust van Zuid Amerika. Shamanen gebruiken het van oorsprong om negatieve energie te verdrijven. Het vergroot ook liefde en welvaart. Palo Santo brandt heel langzaam. De houtgeur is rijk en uitnodigend.

8. Brand de geur van de tibetaanse kloosters voor helderheid.

Deze geur wordt gewonnen uit  38 kruiden die groeien in de Himalaya. Van deze geur wordt gedacht dat het ruimtes zuivert. Het creëert een rustige heldere meditatieve sfeer.

9. Brand sandelhout voor een betere gronding.

Simpele kegels van sandelhout ruiken heerlijk als ze branden en ze vullen de lucht met veel aarding en centrerende aromatherapie.

10. Gebruik Himalaya zoutlampen.

Ook als je de lampen niet gebruikt verspreiden ze positieve ionen in de lucht. Dit geeft een gevoel van vrede en welvaart. Ze zijn ideaal voor kantoren en woonruimten als het branden van iets geen optie is. Bovendien zijn ze supermooi als ze branden.

Alles wat je doet om je woning te zuiveren, al is het maar het openen van een raam, zal meer stroming in je huis en je leven brengen. Een slimme handige en goede aanvulling op de voor- of najaarsschoonmaak.

Waar ga jij het smudgen voor gebruiken?